HTML

Címkék

alexandre dumas (1) aligátorteknősbűnözés (1) állatbűnözás (1) állatbűnözés (134) békabűnözés (2) birkabűnözés (1) blikk (1) bogárbűnözés (1) bölénybűnözés (1) cápabűnözés (4) celeb (1) cigarettázás (1) csimpánzbűnözés (1) csizmás kandúr (1) csókabűnözés (1) cukiság (5) darubűnözés (1) delfinbűnözés (1) dopping (1) elefántbűnözés (3) fácánbűnözés (1) farkasbűnözés (1) foci (1) fókabűnözés (2) fővárosi állatkert (1) galambbűnözés (3) gibbonbűnözés (1) gyilkosság (3) halbűnözés (2) halloween (3) hangyabűnözés (1) hattyúbűnözés (1) hellókarácsony (1) Henri (1) hétfő (3) hollóbűnözés (1) huskybűnözés (1) jegesmedvebűnözés (1) kajmánbűnözés (1) karácsony (1) kardszárnyú delfinbűnözés (1) kecskebűnözés (3) kígyóbűnözés (1) krokodilbűnözés (1) kutyabűnözés (18) larry (1) leopárdbűnözés (1) lóbűnözés (4) lúdbűnözés (2) lustaság (1) macskabűnözés (24) madárbűnözés (11) maffia (1) majombűnözés (3) medvebűnözés (13) metál (1) mókusbűnözés (2) mosómedvebűnözés (1) Nagy-Britannia (1) nyúlbűnözés (2) olaszország (1) oposszumbűnözés (1) oroszlánbűnözés (4) oroszlánkirály (1) oroszország (1) pandabűnözés (2) pandalizmus (1) pápa (1) papagájbűnözés (3) patkánybűnözés (1) péntek (3) pingvinbűnözés (2) piránnyabűnözés (1) planking (1) politikusbűnözés (1) púposhokkó bűnözés (1) rájabűnözés (1) rákbűnözés (1) részeg állatok (2) rókabűnözés (4) schmitt pál (1) sirájbűnözés (1) sirálybűnözés (2) szamárbűnözés (1) szarvasbűnözés (3) szex (2) sztrájk (1) tarlós istván (1) tehénbűnözés (1) teknősbűnözés (3) tél (1) testi sértés (1) tigrisbűnözés (1) tolvaj állatok (4) trollkodás (6) vadászat (1) vaddisznóbűnözés (2) vatikán (1) vércsebűnözés (1) vidrabűnözés (1) vízilóbűnözés (1) vöröshangyabűnözés (1) wombatbűnözés (1) zenészbűnözés (2) zsiráfbűnözés (1) Címkefelhő

Agresszív fácán tartja rettegésben egy brit falu lakóit

2012.02.10. 14:00 Szelli

Nem más, mint egy fácánkakas tartja rettegésben a közép-angliai Staffordshire megye egyik falujának lakóit: a felbőszült madár válogatás nélkül megtámad mindenkit, aki csak a közelébe merészkedik. Rummal azért le lehet nyugtatni.


Az idilli angol falucska képe szertefoszlott: a településen átvette az uralmat a félelem! A woottoni lakosok körében csak George-ként emlegetett agresszor fácánnak már a helyi postást is sikerült térdre kényszerítenie: a férfi azóta csak bottal felszerelkezve mer a madár közelébe menni. „Nem csíp meg, csak megbök a csőrével” - mondta az egyik (minden bizonnyal megfélemlített) lakos, Simon Manby, akinek már többször is meggyűlt a baja a harcias fácánnal. Manby néhány héttel ezelőtt figyelt fel a madárra, miután észrevette, hogy a postás újabban bottal érkezik hozzájuk. „Nincs itt állandóan, de mindennap feltűnik. Valahol itt a közelben lehet a szállása, mert az ideje nagy részét azzal tölti, hogy a kertünk végében járőrözik” - idézte a férfit a The Daily Telegraph című brit lap.

A fácánvadászatoknál gyakran segédkező Mike Gadsbyt egyáltalán nem lepte meg George területvédő magatartása. Február és március környékén esedékes ugyanis a madár párzási időszaka. „A hímek ilyenkor nagyon védik a területüket, agresszívak és gyakran böködnek a csőrükkel” - mondta, majd hozzátette: „A madárnak valószínűleg van a közelben egy háreme. Ha ez így van, és még van is hol laknia, akkor nagy az esély rá, hogy Woottonban marad, de valószínűleg le fog nyugodni, ha már kiélte az agresszióját a tyúkokon”.

A párzási időszak végéig, hogy kihúzzák, a falu lakói jobb híján egy igencsak szokatlan módszerhez folyamodnak a fácán lenyugtatására: rumba áztatott mazsolát adnak neki. „Ez kiüti őt, és akkor egyszerűen meg lehet fogni és elvinni egy másik helyre” - mondta Gadsby.

Szólj hozzá!

Címkék: állatbűnözés madárbűnözés fácánbűnözés

A bejegyzés trackback címe:

https://allatbunozes.blog.hu/api/trackback/id/tr1004082700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása